Home | Nieuws | Equipe Van de Laar geniet van elke dag

Equipe Van de Laar geniet van elke dag

Zondag 15 Januari 2017

Equipe Van de Laar geniet van elke dag

 

Als alles goed gaat, kan Jan van de Laar heel hard rijden. Maar het ging lang niet altijd goed deze Dakar Rally. De équipe Van de Laar moest zelfs nog stevig aan de bak om de laatste etappe te halen. “De Dakar bestaat uit uitdagingen”, zegt Jan van de Laar aan de finish. “Die hebben we van begin tot eind gehad, maar we zijn er wel.”

 

Equipe Van de Laar geniet van elke dag

Van de Laar kon wel een potje bier gebruiken in Buenos Aires. In de voorlaatste etappe van de Dakar 2017 ging het nog bijna mis. “Na 70 kilometer in de duinen zat de koppeling vol feshfesh. En vlak voor de verbinding naar de tweede proef, brak er een bladveer. We hebben nog flink moeten sleutelen en de laatste 500 kilometer hebben we gereden met de handrem erop om toch maar de finish te kunnen halen. Met het verstand op Buenos Aires was dat wel te doen.”

 

Om vier uur ’s nachts had Van de Laar de DAF in het bivak geparkeerd waar de monteurs in een paar uur tijd de boel weer in orde moesten maken voor de laatste etappe. “Zelfs die laatste proef was nog mooi”, vond Van de Laar. “We hebben natuurlijk veel te weinig wedstrijdkilometers gereden, maar wat we hebben gereden was mooi. Het was zwaar, de navigatie was uitdagend, eigenlijk zat alles er in. We hebben elke dag genoten.” Voor meer foto's, klik hier.

Nieuws overzicht