Home | Nieuws | Jan van de Laar: Blijven rollen en goed schakelen

Jan van de Laar: Blijven rollen en goed schakelen

Dinsdag 10 Januari 2017

Jan van de Laar: Blijven rollen en goed schakelen

Wie dacht dat de zevende etappe, met voor de trucks ‘slechts’ 140 kilometer proef, een makkie was, had het mis. De Dakar-organisatie had de special op de rustdag haastig in elkaar gezet met begaanbare onderdelen van de afgelaste etappe 6 en de oorspronkelijke etappe 7, maar het was lastig zat. “Een knap stukje werk”, vond Jan van de Laar. “Alles zat erin: duintjes, rio’s, snelle zandpaden. Een mooie etappe.”

Met de 25ste plaats was Van de Laar dik tevreden. “Het was soms heel tricky. Bepaalde stukken waren complete slijkpaden. Daar stonden er een aantal serieus vast. Dat waren wel spannende stukjes: je moest precies goed schakelen en vooral blijven rollen om niet in de problemen te komen.”

De DAF van de familie Van de Laar kwam er goed doorheen, net als door de duintjes die ook best verraderlijk waren. “De auto heeft het prima gedaan”, zei Van de Laar bij aankomst in het marathonbivak in Uyuni. “Hij kan zo het parc fermé in en dan gaan wij de tentjes opzetten. Die kunnen gelukkig overdekt staan, dus we liggen goed vannacht.” Voor meer foto's, klik hier.

Nieuws overzicht