Home | Nieuws | Week 2 mag beginnen voor équipe Van de Laar

Week 2 mag beginnen voor équipe Van de Laar

Maandag 09 Januari 2017

Week 2 mag beginnen voor équipe Van de Laar

 

De truck staat er weer netjes bij. De schade van de tweede etappe was provisorisch met spanbanden hersteld, maar op de rustdag in La Paz is alles weer gemaakt zoals het hoort. Wat Ben van de Laar betreft, mag de tweede week van de Dakar 2017 beginnen. “Met veel duinen bij voorkeur. Hoe gekker, hoe mooier.”

 

Een botsing met een boom op dag 2 en een kapotte koppeling op dag 3 waren twee problemen geweest die het Jan en Ben van de Laar en monteur Dolf Huijgens niet gemakkelijk maakten in de eerste week van de Dakar. Maar die zijn nu opgelost. “We hebben de dagen zitten aftellen tot La Paz en nu gaat de focus op Buenos Aires”, zegt Ben van de Laar. “Ik ben wel blij dat we de rustdag hebben gehaald. Het zag er niet altijd even rooskleurig uit. Gelukkig hebben we de vierde en de vijfde etappe goed kunnen rijden, waardoor we weer wat hebben kunnen goedmaken.”

 

Vooral door de malaise op dag 3 viel de familie Van de Laar een eindje terug in het klassement, maar op de rustdag hadden ze dat al verbeterd tot de 35ste plaats. “Elke dag onze positie verbeteren is nu het doel. Het zou mooi zijn als we de klassering van vorig jaar (26ste) minimaal zouden kunnen evenaren. Daar gaan we in elk geval ons best voor doen. In de tweede week zou er zeker wat mogelijk moeten zijn. Vooral in de duinenetappes die nog gaan komen. Daar kijken we erg naar uit. Hoe gekker, hoe mooier. In de snelle etappes op zeeniveau hebben we geen last van verlies aan vermogen, zoals op hoogte, dus daar zien we ook niet tegenop.”

Aan de navigatie lag het niet en dat mag Ben van de Laar zichzelf aanrekenen, want deze Dakar is de navigatie bijzonder moeilijk. “Ik vind het wel mooi. Ik heb er mijn handen vol aan, maar het gaat best goed. Ik denk dat de rally dit ook wel nodig had. Het mag geen cadeautje worden voor de teams met de snelste auto’s.”  Voor meer foto's, klik hier.

Nieuws overzicht